Tragovima pavlina u Lepoglavi

  • preporučeno trajanje: 2-3 dana
  • lokacije: Lepoglava, Ludbreg

Krenite na dvodnevno putovanje Lepoglavom i Ludbregom i otkrijte naslijeđe redovničkog reda pavlina na ovom području.

Svoje putovanje započnite posjetom Crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, smještenom u samom centru Lepoglave. Unutar crkve možete vidjeti radove najpoznatijeg baroknog umjetnika u Hrvatskoj i pavlinskog redovnika Ivana Rangera. U crkvi se možete pomoliti i pored oltara bl.Alojzija Stepinca koji je u Lepoglavi proveo 5 godina u uzništvu. 

Nakon molitve i posjeta pavlinskoj crkvi u Lepoglavi preporučujemo vam da na obližnjim zelenim obroncima posjetite obližnje kapelice u kojima se nalaze vrijedna barokna djela Ivana Rangera. 

Vrijedna Rangerova djela mogu se vidjeti u obližnji kapelicama: kapelici sv.Ivana u Gorici,  kapelica Sv. Jurja u Purgi Bednjanskoj, kapelica Majke Božje Snježne u Žarovnici i župnoj crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije u Višnjici.

Nakon posjeta crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi, najbliža je kapelica sv.Ivana odmah iznad crkve i kaznionice na brežuljku Gorica. Na putu do kapelice vodi križni put uz koji možete izmoliti postaje križnog puta. Do drugih kapelica je potrebno odvesti se s autom obzirom da su smještene na obližnjim brežuljcima. 

Nakon dana (ili dva) provedena u Lepoglavi preporučujemo da posjetite Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg koji je otprilike sat vremena vožnje udaljen od Lepoglave. 

Comments are closed.