Čudo Krvi Kristove

Ludbreg

  • preporučeno trajanje: 1-2 dana
  • lokacije: Ludbreg, Varaždin

Župna crkva Presvetog Trojstva najznačajnija je sakralna građevina u Ludbregu. Ova bogato oslikana barokna crkva, stoljećima privlači brojne hodočasnike jer se upravo u njoj čuva Relikvija Predragocijene Krvi Isusove. Ampulica sa Predragocjenom Krvi Isusovom koja je nastala na čudesan način za vrijeme pretvorbe tijekom mise (1411.) čuva se u pokaznici izrađenoj 1721. izloženoj u neposrednoj blizini glavnoga oltara.

Bulom pape Leona X , izdanom 14. travnja 1513., priznata je čudesna pojava Svete Krvi Isusove u Ludbregu. Od tog vremena pa sve do danas, svake prve nedjelje u mjesecu rujnu, ondje se održava veliko euharistijsko slavlje u čast i na spomen ovoga događaja.

Posjetite Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg i prinesite Gospodinu svoje molitve, nakane i potrebe. Krenite na hodočašće kojim kroče vjernici već dugi niz stoljeća.

Svakog prvog petka u mjesecu održava se euharistijsko klanjanje pred Presvetim od 18:30 do 21:00. 

Od papinog priznanja u Ludbreg stoljećima hodočaste brojni vjernici od kojih su neki čudesno ozdravili utječući se Krvi Kristovoj.

Informirajte se o nadolazećim duhovnim obnovama (www.svetiste-ludbreg.hr) koje će se održati u Svetištu i napojite svoju dušu Riječi Božjom. Svakog prvog petka u mjesecu održava se euharistijsko klanjanje pred Presvetim od 18:30 do 21:00. 

Uz posjet Ludbregu, iskoristite svoje vrijeme kako biste istražili sakralnu baštinu baroknog grada Varaždina koji je poznat i kao “grad zvonika” i “grad anđela”.

Varaždinskoj katedrali se možete pomoliti kod oltara sv. Ignacija, utemeljitelja isusovaca i tvorca duhovnih vježbi. Posjetite kip Grgura Ninskog koji se nalazi ispred franjevačke crkve sv. Ivana Krstitelja i pomolite se u unutrašnjosti ove barokne crkve.

Laganom šetnjom centrom grada doći ćete do župne crkve sv. Nikole biskupa koja je najstarija varaždinska župa posvećena zaštitniku grada.

Uz spomenute crkve u samom centru Varaždina nalaze se brojni parkovi među kojima preporučujemo posjet parka Ivana Pavla II te Varaždinskog groblja koje nije samo počivalište mrtvih već izvanredan primjer parkovne arhitekture i spomenik prirode.

Otkrijte, svakako, i centar svijeta koji se nalazi u Ludbregu.

Uz spomenute crkve u samom centru Varaždina nalaze se brojni parkovi među kojima preporučujemo posjet parku Ivana Pavla II

Comments are closed.